Sommeren er på hell. Det blir unektelig et annet luftdrag, skole og fritidstilbud starter snart opp igjen og vi begynner så smått å gå høsten i møte. Det blir mørkere og lengre kvelder,  det er tid for strikketøy!

 

Strikkeutstilling

Strikkutstilling i Sysselgården høsten 2016. Alt fra maskinstrikket langt undertøy til aldrende barnetøy og 1980-tallets pasteller!

I Sysselgården forbereder vi høsten med Strikkeutstilling! I samarbeid med Hadeland Husflidslag har vi samlet inn en mengde strikkeplagg, store og små, gamle og nye. Mange gode hjelpere har vært innerst i skap og på loft, og vi har fått låne mange fine plagg, både store og små, gamle og velbrukte, nye og nesten ubrukte.

Vi stiller ut alt fra maskinstrikket langt undertøy fra eldre tider, barnetøy fra begynnelsen av 1900-tallet, kofter tilbake til krigens dager, 80-tallets pastellgensere og tradisjonelle gensermønstre. Bilder, historie og mønstre er også med.

Strikkeutstillingen åpnes lørdag 20. august 2016 kl. 12.00! Denne dagen er det også servering av hjemmebakst i kafèen og flere håndverkere er inviterte til både å demonstrere og selge sine produkter. Butikken er selvfølgelig åpen og fylt opp med en mengde nye varer fra mange spennende håndverkere! Dåpstradisjons museum er åpent!

Vi gleder oss til å vise frem denne utstillingen! Utstillingen avsluttes med en temakveld om ull i november, da vi bl.a. får besøk av husflidskonsulenten i Oppland, Brita Rusten Åmot. Hun holder et interessant foredrag om norsk ull!     Mer info om denne kvelden kommer.