Juleåpent i Sysselgården ei helg i advent er tradisjon! I samarbeid med mange Husflidshåndverkere  har vi et mangfoldig tilbud! Her, midt i kulturlandskapet ved Randsfjorden, er det med preg av  nostalgi den hyggeligste advent- og førjuls-stemingen som tenkes kan!

Nissen er på plass og i år koker han smultringer til jul! Vil du smake en helt fersk smultring? Nissen har 30 års erfaring med glutenfritt kosthold og har derfor også nykokte, GLUTENFRIE smultringer. Nissen er en driftig fyr, han holder fyr i bålpanna og selger i tillegg gårdens egen peisved og poteter! Om det er snø i bakken låner han som vanlig ut akebrett til ungene, og han har en overraskelse på lur til barna som lager gammeldagse engler i snøen.

Vi har laget marked og hos håndverkere kan man handle håndspunnet garn fra både pelssau og mohairgeit, rosemaling, Hømannsmykker, lappeteknikk, treskjæring, kurver, Hadelandsvotter, kort, vevnader og mye, mye mer! Lokalmat som flatbrød, saft, spekepølse og honning er også på plass – nytt i år er (så langt vi har) salg av småkaker/julekaker og smultringer UTEN GLUTEN!

Gårdsbutikken som selger norsk håndverk og annet småtteri er selvfølgelig åpen. Det er mye å velge i, her er det julegavetips til både små, store og enda litt større – og gjerne til de som har alt! De populære, dreide tannpirkerboksene, nuperelle-englene og årets linkranser selges så langt lageret rekker, det samme med de gode strikkeveskene vi denne helga har tilbud på! Vi benytter anledningen til å lansere den nye Sysselgårdvotten!

Årets juleutstilling er «Julebroderier» og har fri adgang. Broderi er så mye, og er utført på så mange måter, vi viser mangfoldet fra flere tidsepoker. Minner hører jul til og kanskje kjenner du igjen broderier fra eget eller besteforeldres julepyntede hus?

Dåpstradisjon – museum og systue er Sysselgårdens hjørnestein, og denne førjulshelga er det fri adgang i musèets store utstilling av antikt dåpstøy.

I kafèen kan du få den helt ekte hjemmebaksten! Vi har et bredt utvalg og vi har også rikelig med GLUTENFRIE kaker! Vi har pyntet til advent og jul, ta en kaffekopp i rolig, nostalgisk atmosfære og kjenn på god, gammeldags julestemning!

Arrangementet er åpent kl. 11-17.00 begge dager.
Velkommen!

 

Det er mye som foregår i nærområdet denne førjulshelgen, blant mange anbefaler vi:


Jane J. Design og Galleri Brande, åpning av årets Juleutstilling
Åpent: lør: 11-15, sønd 12-16
https://www.facebook.com/Galleri-Brande-526013090880852/

 

Hadeland Husflidslag og Hadeland Folkemuseum

Julemarked og juleverksted for barn m.m. Åpent 12-17

https://www.facebook.com/events/1168148166653383/

 

Hadelangs – Hadeland på langs, Land og Toten på tvers
Reiseruteforslag med gode tips for en liten rundreise!
https://www.facebook.com/Hadelangs/