Foredrag for grupper

  Foredrag: «Dåpstradisjon og dåpspåkledning fra middelalderen og frem til i dag» kan bestilles av grupper på minimum 10 personer.

  Gruppene samles i Sysselgårdens sjarmerende sal, her holdes foredrag og det er eventuelt servering for grupper som ønsker det. Dette er et foredrag som er underholdende og vi får gode tilbakemeldinger fra begeistrede tilhørere! Underveis er vi innom både historiske fakta, folketro og gode historier knyttet til dåp. Det er selvfølgelig rikelig anledning til å stille spørsmål. Etter endt foredrag rusler man inn i Dåpstradisjons museum der over 200 antikke objekter tilknyttet dåp er utstillt.

  I Sysselgårdens sal holder vi foredrag, men med sin nennsomme møblering og følelse av nostalgi gir salen en opplevelse i seg selv, her finner man f.eks. apotekerdisken fra det første apoteket som åpnet dørene i 1880-åra, gammelt husgeråd og en samling eldre pyntehåndklær!

  Det er god parkeringsplass for busser, både gårdsveg og tun er fundamentert og dimmensjonert for store kjøretøy!

  Sysselgården er en nisjebedrift som har tilhold i slektsgårdens Aschim Nordres om- og påbygde smie, denne ligger 100 meter fra gårdens tun. Grupper som ønsker det kan avtale guidet omvisning på gårdens tun og hage.

  Lecture for minimum 10 persons

  The lecture «Baptism traditions and baptimal clothing from the medieval to the present day»:

  Interested parties who wish to sit and hear special lectures on the theme of baptism traditions and baptismal clothing of infants  can make a prior appointment with the owner. 

  Olavsrosa

   

  Dåpstradisjon er juryert medlem av Norske Husflidshåndverkere.
  Dåpstradisjon var i 2012 vinner av Innovasjonsprisen i Oppland.
  Dåpstradisjon er innehaver av Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke Olavsrosa.
  Dåpstradisjon ble i 2014 tildelt Norsk Kulturråds arbeidsstipend i kategori Folkekunst for arbeid med metallknipling.