«Damene på Gården» er tilbake! Sysselgården arrangerte i flere år salgsmarkedet Damene på Gården, og etter en liten pause trår vi til igjen i år!

 

Vi ønsker å fokusere på norsk håndverk og norsk mat – altså kortreiste produkter av høy kvalitet! Norges Husflidslag har en egen medlemskategori for de som har håndverk som profesjon, nemlig Husflidshåndverkerne. Man må søke om opptak og komme gjennom juryens nåløye og bli Husflidshåndverker, eller man får opptak på grunnlag av Svennebrev i faget.

Med et par hederlige unntak er alle håndverksutstillere på årets Damene på Gården Husflidshåndverkere – dette borger for kvalitet!

Lokalmat er også håndverk, og selgerne har produkter som er solid forankret i norsk matkultur. Sysselgården dyrker poteter og grønnsaker og produserer honning. Det blir selvplukk poteter for små og store, grønnsaker selges fra åkeren og honningen er ferdig for salg!

Det blir som tidligere god stemning med landlig sjarm. Smeden er på plass, den koselige hamringen høres over hele markedet. Arrangøren Sysselgården har også i år linåker, og vi selger linkranser og buketter rett fra åkeren! Det blir dyr å klappe, kafè med hjemmebakst og hjemmelaget mat, rikelig med plass til å sitte ned og nyte dagen!

Velkommen til høstens koseligste markedshelg!Sysselgården marked Damene på Gården